ČIŠČENJE POVRŠIN


Aplikacije > Čiščenje površin

Deoksidacija, odstranjevanje barv in premazov, razmaščevanje, točkovna popravila, restavriranje in neporušno testiranje

LASERSKO ODSTRANJEVANJE RJE / DEOKSIDACIJA


Industrijski laserski sistemi so najbolj znani po svojih zmožnostih laserskega odstranjevanja rje. Uporablja se v različnih industrijskih panogah, na primer v procesni in proizvodnji ali v težki industriji.

P-Laser sistemi se lahko uporabljajo za odstranjevanje oksidacije na strojnih, rezervnih ali drugih delih, ki so s časoma zarjaveli in jih je potrebno očistiti hitro in učinkovito.

Ena od glavnih prednosti uporabe laserskega čiščenja pri odstranjevanju rje je odsotnost kemikalij in z njimi povezanih odpadkov, očiščena površina ni poškodovana, onesnaževanje okolja in posledični stroški so minimalni.

Najboljši rešitvi:
Low power sistemi za manjše površine.
High power sistemi za večje površine.

ODSTRANJEVANJE BARV IN PREMAZOV


Veliko naših strank uporablja sposobnost laserja za odstranjevanje barv ali premazov pred varjenjem, spajkanjem, lepljenjem ali pred novim nanosom barv. V težki industriji se lasersko čiščenje uporablja za pripravo karoserije ali šasije vagonov pri obnovitvenih delih ali ponovnem barvanju. P-Laser sistemi lahko odstranjujejo barve tudi po slojih, v primeru, da ni zaželena popolna odstranitev.

Lasersko čiščenje je brez-kontaktno in ne-abrazivno, brez uporabe kemikalij, peskalnih medijev, kar občutno manjša sekundarne odpadke in z njimi povezane stroške. Avtomatizacija je enostavna in zelo varna.


Najboljši rešitvi:
Low power sistemi vgrajeni v avtomatiziran proces so idealni za odstranjevanje barv ali premazov.
Kjer se zahteva višja hitrost odstranjevanje je High Power sistem prava izbira.

RAZMAŠČEVANJE


Razmaščevanje se večinoma uporablja v procesni in proizvodnji industriji. Uporabi se lahko no koncu procesne linije kot končna rešitev čiščenja, ki odstrani umazanijo, vlago in ostale kontaminacije ali pa pred občutljivejšiem procesu nadaljne obdelave, kjer se zahteva izredno visoka čistost površine. Priprava izdelka za nadaljnje postopke: lepljenje, varjenje, tesnjenje, naparevanje in ostale obdelave.

V kolikor je zahteva po laserskem čiščenju le na določenem delu izdelka se očisti le ta, brez potrebe po zaščiti ostale površine. Izredno natančno in enostavno ponovljivo.

Najboljši rešitvi:
Low Power sistemi. 
High Power sistemi v kolikor je potrebno razmastiti večje kose.

TOČKOVNA POPRAVILA


Pogosto ni potrebe očistiti celotne površine, temveč le določena polja. V primeru, da je potrebno odstraniti rjo le na določenih delih zvarov ali očistiti zakovice na letalu so točkovna popravila idealno opravilo za 2D optiko P-Laser sistemov saj omogoča hitro in natančno točkovno odstranjevanje.

Če se zahteva čista površina za nanos lepila, popravilo barve ali dodaten točkovni zvar je lasersko čiščenje izredno dobra rešitev problema.


Najboljša rešitev: Low power sistemi za točkovna popravila.

RESTAVRIRANJE / OBNOVA POVRŠIN


Pri procesu restavriranja z laserjem se dosegajo presenetljivi rezultati. Na primer pri restavriranju naravnega kamna kjer se odstrani oblogo več stoletne umazanije in splošne kontaminacije. Poleg estetsko prijetnega izgleda je potrebno dodati, da lasersko čiščenje ne povzroča negativnih učinkov in poškodb na površini obdelovanca.

V primerjavi z tradicionalnimi tehnikami ima lasersko čiščenje veliko prednosti. Premer in oblike laserskega žarka se lahko nastavlja, kar omogoča natančno obdelavo področij različnih dimenzij. Med obdelovancem in laserskim sistemom ni fizičnega stika kar je lahko v primerih čiščenja izredno krhkih materialov ključnega pomena.

Najboljša rešitev:
Low Power sistemi za manjše, krhke ali lomljive predmete.
High Power sistemi v kolikor je potrebno razmastiti večje kose.

NDT - Neporušno testiranje


Neporušno testiranje ali NDT (non-destructive testing) je tehnika, ki se uporablja v industriji za preverjanje lastnosti materialov, komponent ali sistemov brez, da bi poškodovali osnovno površino. Lasersko čiščenje brez poškodb odstrani umazanijo, rjo ali druge kontaminacije iz osnovnega materiala. Zaradi tega je lasersko čiščenje idealna rešitev za NDT.

Najboljša rešitev:
Low power sistemi.


©  2018 Lombar d.o.o.

We use Google Analytics cookies to give you the best experience.